Hogeschool Utrecht

Aanmelding voor openbare les Wietske Blom- Ham

Uitnodiging: Openbare les Wietske Blom-Ham 

Hogeschool Utrecht nodigt je uit om op vrijdagmiddag 25 oktober a.s. de openbare les en officiële aanstelling van Wietske Blom-Ham als Lector Acute Zorg bij te wonen.

Openbare les: Treat first what matters most.

De acute zorg is gericht op levensreddend handelen en het opheffen van acuut gevaar. Dat is hoe onze verpleegkundigen, medisch hulpverleners en artsen worden opgeleid en daar zijn onze methodieken en protocollen op afgestemd.

Maar de acute zorg staat onder druk en er is een toename van het aantal patiënten met complexe multimorbiditeit waarbij meer nodig is dan alleen levensreddend handelen. Het is van belang te onderzoeken hoe we deze patiënten acute zorg op maat bieden die aansluit bij hun specifieke behoeftes én op de dagelijkse realiteit van de hectiek en onvoorspelbaarheid binnen de acute zorg. Ook moet worden onderzocht wat dit betekent voor onze zorgprofessionals; de manier waarop we opleiden en het werk uitvoeren. Past dit nog met wat er nodig is?

Nieuwsgierig naar de invulling van Wietskes lectorschap? Meld je aan voor deze openbare les!

Praktische informatie

WAT              Openbare les Wietske Blom-Ham
WANNEER   Vrijdag 25 oktober
14.30 uur     Inloop
15.00 uur     Start openbare les
16.45 uur     Afsluiting openbare les met aansluitend een borrel
WAAR           Padualaan 101 in Utrecht
 
Wietske licht  in haar openbare rede de focus van haar onderzoekslijn toe. Een belangrijk kenmerk van haar aanpak is dat het perspectief van zowel patiënten als zorgprofessionals een cruciale plek heeft binnen alle facetten van haar onderzoek. Dat merk je ook tijdens de openbare les.

Wietske Blom-Ham werkte jarenlang in het UMC Utrecht als spoedeisende hulp verpleegkundige en combineerde dat met haar rol als senioronderzoeker bij de HU. Ze werkt sinds mei 2023 als lector Acute Zorg bij het lectoraat Proactieve Zorg voor thuiswonende ouderen, dit doet zij samen met Nienke Bleijenberg, lector Proactieve ouderenzorg. Tijdens de openbare les lichten zij hun samenwerking en ambities met het lectoraat verder toe.

De openbare les wordt afgesloten met een panelgesprek waaraan Loek Leenen (emeritus hoogleraar traumatologie), Floortje Scheepers (hoogleraar Innovatie in de GGZ), Lente Werner (psycholoog en ervaringsdeskundige) en Dorien Venema (SEH-verpleegkundige, lecturer practitioner en promovenda) deelnemen. De middag wordt geleid door Kornelis Jan van der Vaart.
 
Aanmelden
Zin om de openbare les van Wietske bij te wonen? Meld je dan aan via de link onder aan deze mail. In het platform kun je ook aangeven of je bij voorkeur live of online aanwezig wilt zijn voor de openbare les. Wil je iemand anders aanmelden? Klik dan hier. Daags voor de openbare les ontvang je een welkomstmail met meer informatie over jouw aanwezigheid, een routebeschrijving en informatie over parkeren. Heb je vragen? Neem contact op via openbareles@hu.nl.
 
We hopen je te mogen ontvangen op 25 oktober.
 
Je ontvangt deze uitnodiging vanwege je betrokkenheid bij Hogeschool Utrecht. Wil je geen berichten meer ontvangen? Mail dan naar openbareles@hu.nl met het verzoek je van de mailinglijst te verwijderen.

Henk, geef hier door of je er wel of niet bij aanwezig zult zijn, op 25-10-2024, om 14:30 uur: